Annonse
00:00 - 14. oktober 2016

Reprise på 1930-tallet

Det skjedde i de dager at verdensøkonomien ennå ikke hadde kommet seg etter det store krakket, mange år etter hanglet den fra nesten-krise til nesten-krise. Folket og deres ledere mistet troen på kapitalismen og globaliseringen, de forsaket den frie handelen og alt dens vesen og vendte seg mot sterke menn som ikke tok det så nøye med demokrati og rettsstat.

Kaffe og smultring: Land trenger vekst for å innfri folkets forventninger, mener økonom Raghuram Rajan. Her får arbeidsledige kaffe og smultring i Chicago i 1930. (Kjøkkenet ble drevet av gangsteren Al Capone.) Foto: Rolls Press/Popperfoto/Getty Images
Annonse

Maria Reinertsen forteller mer om det nye 30-tallet på Morgenbladets podcast. Abonnér gratis via Itunes eller her: 

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt