Annonse
00:00 - 14. oktober 2016

«Han er en løs kanon. Hun er en slange i gresset»​

Trump eller Clinton? Valget står mellom en drittsekk og en notorisk løgner for disse velgerne i Pennsylvania. Hvem statens konservative, kvinnelige velgere til slutt stemmer på, kan avgjøre valgresultatet. 

Kaffeseminar: Cindy Stull (til høyre) og Jana Masenheimer er ekte forstadsfruer i Allentown, Pennsylvania, og møtes jevnlig til kaffe hjemme hos hverandre sammen med venninnen Pam Martin. Cup cake-ene under glasskolben til venstre på Stulls kjøkkenbenk var imidlertid bare til pynt.
Annonse

«Jeg skal stemme. Men jeg kan jo ikke stemme på henne, og jeg vet ikke om jeg kan få meg til å stemme på Trump!»

Jana Masenheimer (52) er oppriktig fortvilet på telefon fra Allentown i Pennsylvania, en av delstatene i USA hvor slaget står om hvem som vinner presidentvalget 8. november – Republikanernes kandidat Donald Trump eller Demokratenes Hillary Clinton. Det er mandag, og bare noen timer er gått siden historiens skitneste presidentdebatt på tv mellom de to ble avviklet.

– Det var stygt. Jeg har aldri sett noe lignende. Jeg blir ulykkelig uansett utfall, sier Masenheimer. Hun har sett på videoen fra 2005 som ble publisert av The Washington Post sist fredag, hvor Trump skryter av at han kan kysse og klå på kvinner som han vil fordi han er en stjerne. 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse