00:00 - 21. oktober 2016

– EU-huset bør ommøbleres

– Vi trenger en fundamental debatt om EU skal ha stadig dypere integrasjon, sier Jens Spahn. Han er omtalt som Angela Merkels mulige etterfølger.

Utfordringen: – Et EU med 28 medlemmer er noe helt annet enn et EU med 12 medlemmer, erkjenner Jens Spahn.

«Ung, vill, stokk konservativ» – slik lød tittelen da tyske Politico i april presenterte Jens Spahn som potensiell fremtidig kansler. Karakteristikken var bygd på betraktninger rundt Spahns mestring av kunststykket å fremstå som en energisk, frittalende og fornyende kraft, uten at dette innebærer særlige brudd med partilinjen.

Alle er enige i at 36-åringen er altfor ung til å overta Angela Merkels sete, men når hun (trolig) går av i 2021, kan Spahn være blant de heteste kandidatene. I dag sitter han som statssekretær i det mektige finansdepartementet, men han kommenterer gjerne europapolitiske spørsmål:

– EU befinner seg helt klart i en vanskelig tid. Det skyldes at vi nå har flere kriser på én gang, og at disse krisene har en fundamental karakter. For første gang har også et medlem valgt å forlate oss.

Annonse