08:58 - 21. oktober 2016

Brevåpnernes valg

Wikileaks var venstresidens helt da Bushs krigshemmeligheter ble lekket. Nå er det ikke like morsomt.

Lekkasjer: Etter å ha lekket e-postene til lederen for Hillary Clintons presidentkampanje, anklages Wikileaks – her ved grunnlegger Julian Assange – for å stå i ledtog med Vladimir Putin og Donald Trump. Foto: Afp/Steffi Loos

Hva er egentlig Wikileaks ideologi? Sigve Indregard forsøker å gi svar på Morgenbladets podcast. Abonnér gratis via Itunes eller lytt her:

«Folkens: Wikileaks er kompromittert», konkluderte Kurt Eichenwald, prisbelønnet journalist i Newsweek. Organisasjonen er i ledtog med russerne, mente han, og dessuten er Donald Trump kanskje med på det. Dermed satte han en kredibel signatur på to konspirasjonsteorier som får stadig mer popularitet på den amerikanske venstresiden.

Annonse