Annonse
09:57 - 28. oktober 2016

Bakterien som skal knekke zika-viruset

Foto: Kevin Frayer/Getty Images)
Annonse

Et gigantisk eksperiment er på trappene i Sør-Amerikanske storbyer, deriblant Rio de Janeiro, i håp om å sette en stopper for myggbårne virussykdommer, slik som zika og denguefeber, skriver statnews.com. Planen er å infisere myggen med bakterien Wolbachia, noe som i små eksperimenter har vist seg å kunne stanse spredningen av virusene. Nå skal metodene prøves ut stor skala, og det i områder hvor det bor millioner av mennesker. Flere forskergrupper og internasjonale selskaper, deriblant Alphabet (altså Google) og stiftelsen til Bill og Melinda Gates, deltar nå i et kappløp om å bli først med effektiv bruk av Wolbachia-bakterien i kampen mot myggen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse