Annonse
20:00 - 01. september 2016

Ser sine egne

Da krigen brøt ut, grep syriske Ahmed Aboud til kameraet.

Foto: Ahmed Aboud
Annonse

I hjembyen i Syria ble han kalt «Ahmed med kameraet». Egentlig studerte han programmering og var ikke ­spesielt interessert i kameraer eller fotografi. Men da krigen brøt ut begynte han å dokumentere over­grepene til det syriske regimet og delte bildene i ­sosiale medier. Etter hvert knyttet bildebyrået AFP til seg Ahmed Aboud og publiserte bildene hans.

I 2014 flyktet han fra hjemlandet etter trusler fra IS. Han reiste til Europa, tok seg nordover og endte i Norge. Nå bor Ahmed i Trondheim. Han foto­graferer fortsatt, og Oslo Media House stiller ut foto­grafier han har tatt av andre flyktninger fra sitt eget hjemland.

Dette bildet er av Maher Horiie fra Aleppo, som nå bor i Tromsø. Han lærer seg norsk, har vært avisbud og jobbet på Burger King. Senere vil han studere ­medisin og bli lege.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse