Annonse
00:01 - 23. september 2016

Avslører myndighetene

Dødstrusler og hodeløse dyr på dørstokken stopper ikke den meksikanske journalisten Anabel Hernández. Hun har skrevet bok om vår tids mest notoriske narkobaron, og graver i myndighetens rolle da 43 studenter forsvant.

Mektig narkobaron: Natt til 9. januar i år ble Joaquín «El Chapo» Guzmán arrestert for tredje gang. Foto: Daniel Cardenas/Anadolu Agency/Getty Images
Annonse

21. desember 2013 tok en gruppe bevæpnede menn seg inn i huset til den meksikanske journalisten Anabel Hernández. De deaktiverte overvåkningskameraene i gaten hennes, tok naboer som gisler. Hernández var ikke hjemme, men livvakten hun hadde fått utnevnt av myndighetene, ble banket opp.

Årsaken? Hernández hadde gitt ut en bok om Mexicos narkotikakarteller – som de siste ti årene har tatt liv av over 100 000 mennesker. Mennene som brøt seg inn hos henne, identifiserte seg først som politiagenter, deretter som medlemmer av narkotikakartellet Zetas.

– De satte en pistol mot hodet til den seks år gamle nabojenta, forteller Hernández, på Skype fra Berkeley.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.