Annonse
00:01 - 23. september 2016

Nøkkelen til verdensrommet

Foto: Science Photo Library/NTB Scanpix
Annonse

Nytt fra bjørnedyrfronten! Det har vært stille i spalten en stund, forskning er jo en sendrektig affære, men nå: En gjeng i Japan har studert DNA-et til de bittesmå, hardføre dyrene og funnet proteinet som gjør at bjørnedyr tåler røntgenstråler. Og ikke minst: Da de blandet bjørnedyrkarakteristikker inn i menneskeceller (i en petriskål, vel å merke) ble også de cellene i stand til å motstå stråling. Det er i så fall, unnskyld uttrykket, strålende nytt. Et av de virkelig store hindrene for menneskets erobring av verdensrommet er nemlig at vi ikke tåler den kosmiske strålingen der ute. Nå bør det være en smal sak å bruke CRISPR-genteknologi til å snippe inn proteinet i et par frivillige astronauter, non? Til verket!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Vi er mange som ikke er «gudløse», enten vi er sosialdemokrater eller ikke.