Annonse

Annonse

20:00 - 01. september 2016

Med Napoleon og Rousseau i skråningen

Morgenbladets journalist ga seg ut for å være student, og gikk på jakt etter den perfekte forelesning i Bergen.

Pugging på øya: Fadderuken er over, i Bergen fyller studentene opp lesesalsplasser og kollokvieøyer. Etter spørsmålene studentene stiller til sine forelesere å dømme, klarte ikke eksamensstresset engang å vente til september.

«Eg liker ikkje Powerpoint!»

Halvveis ute i forelesningen til sosialantropolog Anne Karen Bjelland skal jeg innrømme at det ante meg. Der fremme ved tavlen er Bjellands presentasjon dels ren tekst, dels fotografier av det som må være hennes egne gamle lysark. Overhead, altså. Håndskrevne tusjnotater. Dette roper ikke akkurat kjærlighet til Microsofts presentasjonsprogram.

Det er tirsdag ettermiddag denne uken, og rundt 150 ferske studenter har sitt første møte med begreper som identitet, fordommer og forskningsetikk. Utbruddet kommer etter dagens tredje forespørsel om hun «pliis» kan legge ut presentasjonene på nett før forelesningen. Bjelland nekter: «Om jeg bare hadde pratet, og skrev noen ord på tavlen, ville dere skjønt hva som er viktig å notere!»

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse