Annonse
00:00 - 30. september 2016

Maria Reinertsen: Bare ikke gjør det

Det er ikke bare Høyre og byråkratene sin skyld at Frp ikke har endret Norge mer, skriver Maria Berg Reinertsen.

Annonse

Når Siv Jensen på torsdag 6. oktober legger frem det siste statsbudsjettet for denne stortingsperioden, er det tid for å oppsummere regjeringstiden. Fremskrittspartiets folk vil snakke høyt om mer veier og mer penger til gifte pensjonister. Men noen vil være frekke og nevne Bård Hoksrud, som før valget i 2013 lovet at bomstasjonene ville forsvinne med Frp i regjering. Aldri har staten tatt inn mer bompenger enn under Frp-statsråd Ketil Solvik-Olsen, ifølge VGs tall fra i sommer. Har Frp endret Norge så mye som de – og vi – trodde?

Forrige uke lanserte Robert Eriksson selvbiografien Bare gjør det. Boken er de første memoarene fra en Frp-statsråd. Som arbeidsminister hadde Eriksson ansvar for et av de departementene der Frp faktisk planla å spare mange penger. Han skulle gi mindre støtte til uføre og trygdede og få flere i jobb. Samtidig hadde han ansvar for å gi mer penger til Frps store hjertesak: pensjonister. I boken går han langt i å gi sendrektige byråkrater, Nav-sjefen, regjeringspartneren Høyre og selvsagt mediene skylden for at han ikke kom lenger i å innfri visjonene. Men kan også noe av forklaringen ligge i den politikken Frp hadde med seg inn i regjering?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse