00:00 - 30. september 2016

Hva nå, Donald Trump?

Han skal gjøre Amerika stort igjen. Men først må Donald Trump reise seg etter en dårlig innsats i tv-debatten mot Hillary Clinton.

Duell: Entusiasmen var ikke så stor i Donald Trump-leiren dagen etter duellen med Hillary Clinton. Fotomontasje: Morgenbladet, foto: Joe Raedle/Getty Images

– Det kunne ha vært en fulltreffer, men var det ikke. Nå må han gjøre det riktig neste gang. Altfor mange menneskers liv står på spill til å ta lett på det og til å improvisere.

Grover Norquist, en av Washingtons mest innflytelsesrike republikanske lobbyister, hever stemmen og snakker som en streng lærer. Halvannet døgn er gått siden presidentkandidatene Donald Trump og Hillary Clinton utkjempet sitt første verbale slag i verdens mest sette tv-debatt noen sinne. Norquist, som leder Americans for Tax Reform og samler republikanere til formiddagsmøte hver onsdag i den amerikanske hovedstaden, er oppgitt over at Trump ikke greide å fylle sine tilmålte tominuttere med innhold.

– Du kan ikke si alt to ganger når du har innhold til bare ett minutt. Han var ufokusert, og hadde ikke forberedt seg. Han så ikke ut til å ­forstå at dette var noe annet enn det han hadde gjort før, sier Norquist, som ikke vil si om han skal stemme på Trump.

Annonse