Annonse
00:00 - 16. september 2016

Føydalherren Facebook

Krangelen mellom Facebook og Norge er et eksempel på at vi er på vei inn i en ny og føydal tidsalder. Nasjonene må ta tilbake sin teknologiske suverenitet, skriver Evgeny Morozov.

Annonse

Krangelen mellom Facebook og Norge peker på noen urovekkende spørsmål – om ytringsfrihet, hvor dårlige «redaktører» medienes nye portvoktere er, og mangelen på klare prinsipper i det noen teknologientusiaster kaller den «offentlige sfærens nettverk».

Alt dette er viktige saker, men vi bør ikke glemme et langt farligere problem som synliggjøres av denne konflikten: Nasjonalstatenes stadig minkende evne til å kunne ivareta et minimum av teknologisk suverenitet – den egne formen for suverenitet som er helt nødvendig for at ikke andre typer suverenitet, enten de er økonomiske eller politiske, blir tappet for mening.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse