00:00 - 09. september 2016

Brev til myndighetene

Foto: Getty Images

Denne uken mottok utenriks- og forsvarskomiteen et brev signert en gruppe brasilianere i Norge. I brevet ber brasilianerne om at Norge ikke anerkjenner den nye regjeringen i Brasil, fordi den har kommet til makten gjennom det som i brevet kalles et statskupp. Svært mange brasilianere deler dette synet på riksrettsprosessen som nylig førte til at Dilma Rousseff (Arbeiderpartiet) måtte gå av som president. Aksjonen er global, og myndighetene i 42 land verden over – USA, Tyskland, Portugal, Japan, Argentina og så videre – har mottatt samme brev. I brevet henvises det blant annet til det pågående G20-møtet i Kina, der nåværende president Michel Temer (bildet) ikke er omtalt som president, men som «brasiliansk leder». Avsenderne mener dette er et tegn på at Temers maktovertakelse ikke blir anerkjent internasjonalt.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse