Annonse
00:00 - 09. september 2016

Bonde: Regjeringspartier mot sentrum

Store regjeringspartier går mot sentrum for å kapre midten-velgere og fordi de må være tro mot egen regjering, skriver Aslak Bonde.

Annonse

For fire år siden lovet Høyre nye ideer og bedre løsninger. Denne ukens programutkast har beholdt «bedre løsninger» som overskrift, men så er det føyd til «trygger Norge». Selvfølgelig måtte det bli slik. Om Høyre fortsatt hadde lovet nye idéer etter fire år med regjeringsmakt, ville det sett rart ut. Nei, da er det bedre å spille på den statsministerautoriteten Erna Solberg er i ferd med å opparbeide seg. Hun leder partiet som gir fortsatt trygghet.

Akkurat slik Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg gjorde for fire år siden. Slagordet «stolte, men ikke fornøyde» skulle fange opp dobbeltheten i at man hadde gjort veldig mye bra i sine åtte år som regjeringsparti, men at mye mer ville skje, dersom partiet fikk enda fire år i regjering. Da det ikke gikk, kom innrømmelsene også internt i partiet: De hadde ikke noe nytt å tilby velgerne. Partiet var slitent og partiprogrammets mest riktige oversikt hadde vært «stø kurs».

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse