Annonse
00:00 - 26. august 2016

Tyrkias forhandlingskort

Ankara truer med å åpne slusene mot Europa igjen. Er det bare et taktisk spill?

På flukt: Syriske Kevser el-Hac og mannen Abdo al-Hambdo har flyktet til den tyrkiske grensebyen Hatay. Tyrkiske myndigheter føler ikke at de har fått noen anerkjennelse for for kjempeinnsatsen landet har gjort under flyktningkrisen. Foto: Cem Genco/Anadolu Agency/Getty Images
Annonse

Flere tyrkiske toppolitikere har kommet med skarpe anklager mot EU de siste ukene, hvor unionen beskyldes for ikke å holde løftene den ga i flyktningavtalen i mars. Statsminister Binaly Yildirim har ifølge The Times sagt at «EU har bare tatt imot 1000 syrere, mens de skulle ha tatt 100 000. Tre milliarder euro ble lovet oss, men vi har ikke hørt noe mer om det. Og vi har heller ikke hørt noe mer om visumfri innreise».

Utenriksminister Mevlut Cavusoglu har kommet med uttalelser som tyder på at han oppfatter oktober som deadline for at tyrkere skal få reise til EU uten visum. Hvis det ikke skjer, vil Tyrkia slutte å være portvokter for flyktningene og kansellere flyktningavtalen.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse