00:00 - 12. august 2016

Tomm Kristiansen har skjerpet seg

Norsk utenriksjournalistikk er blitt strengere, med mer etterettelig bruk av kilder. Men nå lurer nye, digitale farer.

I endring: Særlig utenriksjournalistikken har vært beryktet for lemfeldig omgang med kilder. Kildefoto fra Brian Bahr / Allsport / Getty Images, Fotoillustrasjon: Morgenbladets fotodesk, Inspirasjon: John Baldessari

«Jeg har begynt å skjerpe meg veldig. Det er ganske stramt her nå.»

Tidligere Afrika-korrespondent og utenriksmedarbeider i NRK, Tomm Kristiansen, snakker om nyhetshusets innstramning av siteringsrutinene. Hvor har han informasjonen fra? Det er ikke alltid så godt å si, sier han. Når Kristiansen for eksempel skal skrive en analyse, og har lest ti artikler det siste døgnet – i tillegg til kunnskapen han sitter inne med fra før – spør han seg selv:

– Hvor mye har jeg suget av eget bryst, og hvor mye lå der fra før? Det er vanskelig å vite. Men det er nesten plagsomt hvor mye vi skal gjøre rede for nå.

Annonse