Annonse
12:40 - 05. august 2016

Tidlig nyhetsavgang

Nettjournalistikkens press om å være først, gjør at nyhetskriteriet ikke lenger er om noe faktisk er viktig, men om det kan bli det.

Annonse

12. mars 2014 var jeg i nærheten av Harlem da en gasseksplosjon ødela to bygårder og tok flere liv. Jeg skrev følgende på Facebook: «Om noen skulle se VG-saken ‘Eksplosjon i New York – bygninger kollapset. Politiet: – INGEN INDIKASJONER PÅ TERROR’ og tenke på meg, kan jeg fortelle at jeg befinner meg noen få kvartaler unna og har ikke merket noen ting.» Du bruker de norske nyhetsoppslagene som et case på hva som kjennetegner nettjournalistikk spesifikt.

Mm.

Jeg var ganske opprørt den 12. mars 2014. Mine nærmeste rakk å bli bekymret over en sak som var slått opp fullt i tre nasjonale, norske nettmedier, men det ble knapt ble en notis i New York Times. Kan vi forvente flere slike hendelser: at tre norske riksaviser lager breaking news ut av saker som viser seg uvesentlige?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt