Annonse
20:00 - 01. september 2016

«Sånn karaoke med Powerpoint fungerte ikke for meg.»

Ole Petter Hjelle fyrer heller opp stekepannen i auditoriet.

Praksis: Ole Petter Hjelle utsetter studentene for neseklype og sugerør for å vise hvordan det er å ha KOLS.
Annonse

Når Ole Petter Hjelles studenter beskriver foreleseren sin, tegner de et omriss av undervisningens supermann. Det er ikke bare at hver og en føler seg sett i forelesningssalen, at de tør å rekke opp hånden for første gang og får svar på e-post midt på natten rett før eksamen – de kan holde på oppmerksomheten i «time etter time», bruke smarttelefonen til å lære i stedet for å få tiden til å gå – og blir inspirerte til å velge helsefaget som yrkesvei, enten det er som ernæringsfysiolog, sykepleier, lege eller fysioterapeut.

Hjelle, som selv er utdannet lege, har spesialisert seg på å få det til å funkle i trøtte skoleøyne gjennom å gjøre faget så levende så mulig – bokstavelig talt. Han har fyrt opp en stekepanne med fett og helt Zalo oppi for å vise hvordan galle virker, trukket en hageslange inn i klasserommet for å illustrere hvordan blodtrykket fungerer, fått studentene til å løpe i trapper med neseklype og sugerør for å kjenne på hvordan det er å ha KOLS, og hoppet i fallskjerm for å vise hvordan det sympatiske nervesystemet – altså stress – påvirker studentene. Han underviser blant annet i årsenhet i medisin, som er et studium der mange unge folk som ikke vet helt hva de vil bli, melder seg opp.

– Da handler det om å vekke interessen for faget, og holde på den. Du ser veldig fort på ansiktene deres om de henger med eller ikke.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt