Annonse
20:00 - 01. september 2016

«Jeg tror nok vi er i en brytningstid.»

Øivind Bratberg setter alltid studentene sine først. Noen ganger innebærer det kransekake.

«Bratberg-metoden»: Øivind Bratberg har fått et undervisningsopplegg oppkalt etter seg, og det hender at han frister med bakst.
Annonse

Du merker det fort: Øivind Bratberg, førstelektor ved Institutt for statsvitenskap, Universitetet i Oslo, er akkurat så trivelig som studentene skal ha det til. På hjemmesidene til UiO er treffetider oppgitt som «såfremt lyset er på». På spesielt vanskelige emner er han kjent for å bake kransekake til deltagerne. Det eneste negative man kan si om Øivind Bratberg, er visstnok at han heier på Manchester City.

Ikke minst er Bratberg den eneste i denne kåringen med et undervisningsopplegg oppkalt opp etter seg: Bratberg-metoden. Den spores tilbake til 2013, da han ledet et bacheloremne i komparativ politikk med over 300 studenter. Som sparetiltak hadde emnet ingen seminarundervisning. For å «lappe på» tok Bratberg (og professor Tor Bjørklund) grep:

De ga tilbud om egenorganiserte storseminarer, med debatter og eksamensrelevant skrivetrening. De laget podcaster av forelesningene, og Facebook-grupper for diskusjon utenom forelesningene.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt