Annonse

Annonse

20:00 - 01. september 2016

«Hvis vi skal utdanne fysikere, må vi også fortelle hva det er å være en fysiker.»

Forelesningssalen er ikke bare et sted for formler, mener Are Raklev.

I sitt element: Det var sommerstille i aulaen på Fysisk institutt da vi traff Are Raklev. Det er sånn han liker det best, da får han tid til å forske. – Det er vanskelig å gjøre tungt tankearbeid i bare et par timer av gangen, og så hoppe videre til undervisningen, sier Raklev.

«Det er veldig lett å gi inntrykk av at ting er mye vanskeligere enn de egentlig er.»

Det sier Are Raklev, og han burde vite det. Som foreleser i kvantefysikk, for de fleste nær synonymt med «uforståelig», har Raklev fått en fanskare blant Universitetet i Oslos fysikkstudenter. De får fort en spesiell plass, de som hjelper deg å forstå noe du trodde du aldri ville få grep om. Slik er Raklev, ifølge studentene.

Men Raklev er ingen «lidenskapelig underviser». Misforstå ham rett, han liker å undervise. Men på et sommerstille Blindern, der gangene bare er fylt av ekkoet av egne sko, forteller Raklev at dette er tiden han liker aller best:

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse