Annonse
20:00 - 01. september 2016

«Hvis vi skal utdanne fysikere, må vi også fortelle hva det er å være en fysiker.»

Forelesningssalen er ikke bare et sted for formler, mener Are Raklev.

I sitt element: Det var sommerstille i aulaen på Fysisk institutt da vi traff Are Raklev. Det er sånn han liker det best, da får han tid til å forske. – Det er vanskelig å gjøre tungt tankearbeid i bare et par timer av gangen, og så hoppe videre til undervisningen, sier Raklev.
Annonse

«Det er veldig lett å gi inntrykk av at ting er mye vanskeligere enn de egentlig er.»

Det sier Are Raklev, og han burde vite det. Som foreleser i kvantefysikk, for de fleste nær synonymt med «uforståelig», har Raklev fått en fanskare blant Universitetet i Oslos fysikkstudenter. De får fort en spesiell plass, de som hjelper deg å forstå noe du trodde du aldri ville få grep om. Slik er Raklev, ifølge studentene.

Men Raklev er ingen «lidenskapelig underviser». Misforstå ham rett, han liker å undervise. Men på et sommerstille Blindern, der gangene bare er fylt av ekkoet av egne sko, forteller Raklev at dette er tiden han liker aller best:

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt