Annonse
00:00 - 26. august 2016

Marius Lien: Heia OL-fotballen

Årets fotballhøydepunkt? Ikke EM eller Champions League, men OL, skriver Marius Lien.

Foto: Laurence Griffiths/Getty Images
Annonse

Det er visstnok ganske bra å være under 23. Man bobler over av virketrang, energi og futt. Kjeften er kjapp, beina likeså. Verden er klar til å erobres, intet hinder er for stort, selv om den følelsesmessige berg- og dalbanen nok kan bli litt for intens.

Alt dette gjenspeiles under fotballturneringene i OL. Der er nemlig regelen at kun tre mann i troppen kan være over 23 år. Regelen er merkelig, og ingen vet hvorfor den er der. På samme måte er det vel heller ikke noen som vet hvordan man kvalifiserer seg til OL. Og hvorfor stilte plutselig Storbritannia med et eget lag i 2012, med walisiske stjerner side om side med engelskmennene?

Selv brydde jeg meg knapt om å finne svaret, skitt au, det var artig. Typisk OL-fotball. Du vet aldri hva du får.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse