00:00 - 05. august 2016

– Først og fremst trist

Foto: Sigurd Fandango / DN

Featureredaktør i Dagens Næringsliv, Gry Egenes, sier følgende om forklaringen Daniel Butenschøn nå gir:

«I fjor brukte vi tre måneder på å gå gjennom Daniel Butenschøns produksjon hos oss i DN. Det vi fant, var nedslående. I altfor mange av artiklene var det brukt journalistiske metoder som er klart uakseptable.

Hovedregelen er grei: Skal en journalists jobb ha mening, må hun selv snakke med folk, oppsøke hendelser og sjekke fakta. Det er ofte både tidkrevende, kaotisk og slitsomt, men det finnes ikke noen annen måte. At en flink journalist som Daniel Butenschøn i stedet valgte å konstruere artikler ved å ta ulike snarveier, er først og fremst trist.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse