00:00 - 19. august 2016

Det skjulte Arendal

– Thomas var så kry da han fikk fast jobb i kommunen at han tatoverte byvåpenet på leggen, sier overingeniør Bentzen. – Snakk med Thomas, da vel. – Klart det, ja, du kan skjønne vi skal snakke med Thomas.

Overingeniøren: Noe ble satt ut på anbud, men gravingen var så komplisert at den ikke riktig lot seg beskrive i en anbudsutlysning, så teknisk etat tok jobben selv. Vi spaserer bak ryggen til overingeniør Arne Christian Bentzen.

Dette er altså Arendalsuka. Se Siv Jensen snakke, Hadia Tajik snakke, og jeg er sikker på at Tadia Hajik også står i et telt og snakker, og Rasmus Hansson? Han tok stolen min, mens jeg var inne og kjøpte suppe, og det er greit, Hansson. Gud velsigne deg og alle sammen, også alle Gerhardsen-barnebarna som er her, og det grønne skiftet, som alle snakker om. Men i det mangslungne programmet er det ett punkt vi – eller, dette er jo bare meg – finner fristende, og det er invitasjonen til befaring av vann- og avløpsarbeidet i ­Østregate.

Det er fordi vi – altså jeg (53) – er av den overbevisning at klimaendringene ikke kommer som en allmenn katastrofe. Klimaendringene kommer som bryderi. I generasjon etter generasjon blir det bryderi. Folk i Bangladesh må plante risen noe lenger innover i landet enn forfedrene gjorde, og du må plante staudene dine litt høyere oppe i lia enn det din mor gjorde, og så må du altså opp i stigen og rense takrennene dine jevnlig. Jevnlig! Dette siste nevnt i forbifarten fordi de skrev i Dagens Næringsliv på mandag at en «start up-bedrift» i forsikringsbransjen sikter seg inn mot dem som renser takrennene for løv, og i det hele tatt tar vare på sine ting. Vi må altså ta oss bryet. Det er ikke krise. Det blir et ork. Dette orket tar Arendal kommune. Hurra!

 

Annonse