00:00 - 12. august 2016

Deilig er jorden

Bahaiene på Beitostølen er sikre: Troen deres vil vinne over verden. – Ut av kaos kommer en spirituell lengsel, sier skuespiller Rainn Wilson, hedersgjest på årets sommerskole.

Vekst: I 1999 var det 750 bahaier i Norge, i dag er det vel 1200. Troen spredte seg vestover mellom 1892 og 1921, da Bahá’u’lláhs sønn ‘Abdu’l-Bahá var troens åndelige leder.

«Dette føles egoistisk, og jeg beklager på forhånd at jeg snakker så mye om meg selv.» Den amerikanske skuespilleren Rainn Wilson står på scenen i en konferansesal på Beitostølen. Han legger ut om en gutt han møtte på en sjakkonkurranse i barndommen – en gutt med mugg i øret. Tilhørere begynner å mumle, hviske til hverandre. Wilson avbryter seg selv og ser ut over publikum.

– Hei, dere inviterte en amerikansk sitcom-skuespiller. Hva forventet dere?

Wilson, som er mest kjent for å ha en av hovedrollene i den amerikanske versjonen av tv-serien The Office, er kommet til Beitostølen for å preke for menigheten, bokstavelig talt. Han er hedersgjest på de norske bahaienes årlige, ukelange sommerskole. Skuespilleren vokste opp som bahai, troen som oppstod i Iran midt på 1800-tallet – per definisjon den nyeste verdensreligionen, og den som ifølge bahaiene passer best til vår moderne tid.

Annonse