Annonse
20:00 - 01. september 2016

«De går på skolen, jeg er læreren, og de er elever.»

John McNicol har revolusjonert historieundervisningen i Oslo. Men det var forsker han skulle bli.

DIgital middelalder: John McNicol fikk studentene til å lære om middelalderen i Minecraft, hans viktigste underviserknep er likevel å putte studentene på skolebenken.
Annonse

John McNicol var en lovende historiestudent på Blindern, tidlig på 1990-tallet. Han jobbet med spørsmålet om hvordan et helt samfunn – Norden – kunne bestemme seg for å skifte religion fra hedendom til kristendom. Det sikret ham et stipend fra Forskningsrådet i en alder av 23 år. Hovedoppgaven hans ble publisert i 1997, og har vært på pensum i historie, religionshistorie og arkeologi ved norske universiteter.

– Da lå på en måte forskningsveien åpen. Jeg trodde bare at PhD, det skulle jeg få, sier McNicol.

– Men så var jeg så heldig å få en undervisningsjobb.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt