00:00 - 19. august 2016

Aslak Bonde om Arendalsuka og politisk samarbeid

Arendalsuka viser hvor jordnære, samarbeidsorienterte og lite ideologiske norske politikere er, skriver Aslak Bonde.

Nesten alle av de mer enn 500 arrangementene i Arendal denne uken har dreid seg om samfunnsutfordringer som noen mener at politikerne må ta tak i. Men så er det hvert år noen få møter der fortidens fremste politikere blir bedt om å fortelle hvordan det egentlig var. De møtene blir alltid mest bejublet av Arendalsukas kjerneklientell – politikere, lobbyister og journalister. Litt fordi de fleste av oss er i overkant interessert i politisk historie, men aller mest fordi veteranene er frittalende.

Det pleier å bli morsomt, og ofte også lærerikt. Slik det ble på en hagefest utenfor det offisielle programmet tirsdag kveld: Tidligere finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen hadde invitert med seg fire tidligere finansministere for å koseprate om oljefondet og handlingsregelen. Det er de to politiske konstruksjonene som har gjort at Norge har håndtert oljerikdommen på en uomtvistelig god måte.

 

Annonse