Annonse
00:00 - 26. august 2016

Aslak Bonde om Ap og skatt

Ap-ledelsen har bestemt ikke å skattlegge arv. Det er en avklaring som trolig fordrer nye klargjøringer, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Arbeiderpartiets ledelse har låst en ny del av partiets fremtidige skattepolitikk. I Arendal forrige uke klargjorde Jonas Gahr Støre at han ikke har planer om å gjeninnføre noen form for skatt eller avgift på arv. Han vil heller bruke formuesskatten for å bekjempe økende økonomiske forskjeller.

Avklaringen kom som et svar på regjeringspartienes krav om at Ap må følge opp sin krasse kritikk av de siste årenes skattelettelser med noen signaler om hva partiet selv vil gjøre. En logisk følge av Aps sterke argumentasjon om at skattelettene undergraver velferdsstaten, er jo at partiet etter en eventuell valgseier «tar tilbake» alle de lettelsene Høyre og Frp har gitt i sine fire år. I så fall vil regjeringspartiene hevde at et maktskifte gir skattesjokk.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse