00:00 - 15. juli 2016

Storbritannias farvel til ideologi

Theresa May kan være den kjedelige og samlende statsministeren Storbritannia trenger.

Klar for Downing Street 10: Onsdag denne uken ble Theresa May innsatt som ny statsminister i Storbritannia etter å ha vunnet bred tillit i Det konservative partiet. Hun tar dermed over styringen i et land som vil være preget av stor turbulens og usikkerhet i flere år fremover. Her med ektemannen Philip. Foto: Christopher Furlong/Getty Images

«Dette er en annen form for konservatisme.»

I sin tydeligste og mest visjonære tale til nå, lovet Storbritannias nye statsminister Theresa May at hun representerer et brudd med fortiden. Talen ble holdt i Birmingham mandag, bare timer før det ble klart at hun er David Camerons erstatter, og hadde til hensikt å etablere May som den samlende og stødige politiske lederen som landet så sårt behøver.

«Vi tror ikke bare på markeder, men på fellesskap. Vi tror ikke bare på individualisme, men på samfunnet. Vi hater ikke staten, men verd­setter den rollen staten kan spille. Vi behøver en regjering som kan gjennomføre reelle sosiale reformer og få landet til å fungere for alle.»

Annonse