Annonse
00:00 - 15. juli 2016

Spor av stress

Bak en kryptisk avhandlingstittel fant vi både gravide indiske kvinner og en mislykket patentsøknad.

Annonse

– Hver uke melder universitetene om nye avhandlinger som jeg ignorerer fullstendig, fordi jeg ikke forstår noen ting av hva de faktisk handler om. Din er en slik. Men dette er jo også del av den norske forskningen. Så – et eksperiment: Går det an å forstå hva du driver med?

– Jeg kan prøve å forklare. Det som kan være mest interessant i avhandlingen, er isatin – det er et lite organisk molekyl. Gjennom de siste tyve årene har man funnet ut at nivået av dette stoffet øker i menneskeblod og -urin når folk er stresset.

– Ah, så dette handler om stress?

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse