00:00 - 15. juli 2016

Mafiaoppgjør i Istanbul

Da Eskil Engdal ble svindlet av den tyrkiske mafiaen, bestemte han seg for å ta saken i egne hender.

Kampklar: Eskil Engdal (til høyre) er kanskje ikke velsignet med verdens mest fryktinngytende biceps, men han gir ikke ved dørene. Her måler han krefter med en fremmed i en bar i Dudinka, Sibir. Foto: Privat

Eskil Engdal tropper opp til intervjuet med kofferten på slep.

– Det ble bomtur, gitt. Til Tasmania! Jeg skulle gjøre research til boken Jakten på Thunder, som kommer før jul, men alle avtalene gikk i vasken. Han gapskratter og bestiller en øl.

Engdal er en bereist herre. Som DN-journalist har han skrevet fra konfliktområder som Somalia og Libya, infiltrert kriminelle miljøer i Brasil og avdekket diamantsmugling under falsk identitet. Under en familieferie i Mexico lot han en ettersøkt bankraner passe barna, et annet år dro hele familien på biltur til Mosambik, av alle steder.

Annonse