00:00 - 15. juli 2016

Gudsord fra Lappland

For læstadianerne er Bibelens ord urokkelige og djevelens fristelser mange. 

Revisjonisme på Kvitsandøra: Læstadianerne har vært kritiske til utviklingen i Kirken, blant annet hvilke salmer som får være med i salmeboken. De holder seg til Landstads reviderte fra 1926.

Hør mer om læstadinernes historie på Morgenbladets podcast. Abonnér via Itunes eller lytt her:

Det er 26 grader i skyggen på Kvitsandøra utenfor Narvik. Inne i et hvitmalt hus sitter rundt to hundre mennesker mellom null og nitti år. På et lite podium sitter fem menn. Den yngste av dem er i førtiårene, de to eldste har passert sytti. I snart en time har Rolf Jenssen talt til forsamlingen. En gruppe gutter i de tidlige tenårene har lagt hodene ned i hendene på benken foran, en universell utkoblingsteknikk skoleverket ser ut til å dyrke frem.

Annonse