Annonse
09:38 - 08. juli 2016

Bilfritt Oslo i september

En søndag i september vil gatene ryddes for biler, og syklistene kan boltre seg fritt – dersom det nystartede prosjektet Ciclovia blir en realitet.

Annonse

Paradiset kommer til Norge. Den 18. september skal, hvis alt går etter planen, det internasjonale konseptet Ciclovia komme til Oslo. Ciclovia ble første gang arrangert i Colombias hovedstad Bogotá i 1974. Det går ut på å rydde store gater i bykjernen for biler enkelte dager, slik at syklister kan boltre seg uten å bli forstyrret av motoriserte kjøretøy.

I dag er det Ciclovia hver søndag i Bogotá. Fra Colombia har prosjektet spredd seg til flere verdensdeler, og nå altså til Norge. I hvert fall hvis arrangør Syklistenes Landsforening klarer å forsere de siste hindrene.

– Det går fort i svingene. Bymiljøetaten, Statens vegvesen, Sykkelprosjektet og ordføreren er ivrige på at det skal skje. Når så mange gode krefter ønsker det, må vi bare kjøre på og klare å realisere det. Alle vi snakker med er begeistret, sier sykkelantropolog Katja Bratseth. Hun står bak tidsskriftet Ny nordisk sykkelkultur og er innleid som prosjektleder for Ciclovia Oslo.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse