00:00 - 01. juli 2016

«Alt kollapser rundt oss»

Først da slaget var tapt, gjorde de unge britene opprør: «Fuck Brexit!» «Fuck rasismen!».

Motvillig rygg mot EU: Når alt ser ut til å kollapse, må man vise frem at man er europeer, sier Aaron Hazan, som kledde seg i EU-farger under demonstrasjonen på Trafalgar Square tirsdag. 

Ved en sliten veisperring i en sint folkemengde utenfor et splittet parlament i et forvirret land, står en rad av unge EU-elskere. De har, som alle her, sett sin fremtid og identitet revet vekk i de små dramatiske timer fredag 24. juni. Nå vil de vise de glisende, gamle jævlene i Ukip, de tedrikkende konservative i Durham og de forsmådde arbeiderklassemammaene i Sheffield, at Storbritannia må bli værende i EU, og at det har skjedd en forferdelig, forferdelig feiltakelse.

– Hvorfor jeg er her? Fordi jeg i forrige uke gikk og la meg og tenkte at alt var ok. Da jeg våknet, hadde noen boret sine fettete, små hender inn i mitt indre og dratt ut alt jeg noensinne hadde kjent. Det føltes temmelig merkelig. Og nå føles det bare tomt. Men dette er fint, jeg fylles opp igjen av gode krefter når jeg ser alle de andre som føler det samme, sier Maximilliam Smith.

Han er i trettiårene, men det er første gang han deltar i en demonstrasjon. For øvrig var det første gang han stemte og første gang han brydde seg om politikk. En folkeavstemning om EU, et være eller ikke være.

Annonse