Annonse
00:00 - 10. juni 2016

Saktegående på E18 fra Lysaker til Strand

Utsikten over Oslofjorden står ikke tilbake for utsikten over Napolibukten, sa maleren Claude Monet. E18 gjennom Bærum er underkjent som kulturhistorisk promenade.

The Lady in red: Langs Michelets vei ser mange av husene fraflyttet ut, trolig er disse endel av de 240 eiendommene Statens vegvesen vil ha innløst i løpet av 2018, til markedspris for tilsvarende hus i lignende område. Damen i rødt antas å bo på asylmottaket som er etablert i Tandberg Data-bygget på den andre siden av E-18, det var i alle fall mange i fargesprakende drakt som var ute og promenerte her.  
Annonse

Siden det likevel er fredag, og det er juni, og vi er tusener som har listet oss tidlig fra jobb for å sitte i kø fra Oslo på vei ut mot havet, la oss i stedet for å diskutere klokskapen i å bygge ut bare femten hundre meter av E18 vestover, heller se hva denne strekningen inneholder, bak støyskjermene, for det er grenser for hvor lenge du kan la tankene fly omkring tv-veterinæren Trude Mostue når du ser skiltet til Bærum dyreklinikk, og dessuten holder hun ikke til der lenger. Trude er flyttet til Lillestrøm.  

 

Hotspring. Severdighet, sier NAFs Veibok, men folk flest sitter ikke lenger med veiboken mellom lårene. Skjermene finner kjøreruten. Hotspring Massasjebad, Jumpking trampoliner, Lakrisguttas campingvogn – dette er dagens landemerker langs E18, men det er ikke stort å dosere om til de i baksetet. Men for noen dager siden, da E18-debatten sto på som hardest, tok vi turen bak støygjerdene og spaserte fra Lysaker til Strand, parsellen som blir første ledd i utbyggingen av E-18 mellom Oslo og Asker. Samme hvor man søker i historiebøkene fra dette området, kommer en hund løpende. Den heter Tyrk. Og Tyrk, han kan så mange kunstner at barna heretter alltid vil ha Tyrk i tankene fra Lysakerlokket og til hvor enn farten, en gang i fremtiden, kan settes opp.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse