Annonse
00:00 - 24. juni 2016

Hvem heier vi på i Syria nå?

Et forsøk på å danne seg en oppfatning. Eller i alle fall gjenoppfriske kunnskapen om krigen, siden Norge i sommer skal sende soldater inn i den syriske heksegryten.

Annonse

Stortinget velsignet onsdag regjeringens ønske om å sende norske spesialsoldater inn i Syria. Avreisen er fremskyndet, soldatene drar i løpet av sommeren. Væpnet til tennene, formodentlig. En utenrikspolitisk dåre spør: Hva var det de skulle, igjen? Trene opp noen, og om nødvendig gå i kamp sammen med dem. Hvem? Sunnimilitser? Hvem er de? Heier vi på dem? Er ikke det beste å bevare den syriske staten, støtte Bashar al-Assad inntil Den islamske staten (IS) er nedkjempet, og så satse på at han blir en snillere president i Syria etterpå? 

Dåren vil gjerne ha de vise til å svare annerledes enn slik det lett blir i den ordentlige utenriksdekningen, hvor det er ping-pong av innforståtthet eksperter imellom, mens forsvarsministerens og utenriksministerens klare tale er så dunkel at det er umulig å gjøre seg opp en mening om noe så fundamentalt som hvem våre skattepenger skal brukes til å skyte og hvem vi dermed støtter?

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«En halv liter melk, to små kavringer eller to knekkebrød med margarin og mysost, kneippbrød med margarin og mysost, et halvt eple eller en halv appelsin – eller hundre gram gulrot…»