00:00 - 24. juni 2016

Hva ville Stalin gjort?

Uttrykket «vinn eller forsvinn» får en ny dimensjon når diktatorene blandes inn i fotballen.

Tung russisk kveld: Gareth Bale får med seg ballen forbi Russlands Vasili Berezutski på Stadium Municipal i Toulouse, 20 juni. Bales Wales vant til slutt 3-0. ⇥⇥Foto: Ian Walton/Getty Images

Siden onsdag kveld har nesten all interesse i fotball-EM ligget på de 16 lagene som barker sammen i åttedelsfinalene i morgen, søndag og mandag. Så la oss i stedet ta noen minutter og tenke på taperne.

Dette er ikke fordi ingen andre gjør det, det er nok av dem som tenker på de utslåtte. Men it ain’t what you do, it’s the way that you do it: Snarere enn trøst og vuggesang har høygaflene, faklene, tjæren og fjærkvastene en tendens til å komme frem når noen må ta den tunge veien hjem før festen riktig har begynt.

Og denne gang er det verre enn noensinne.

Annonse