Annonse
00:00 - 17. juni 2016

Fotballfest (hele året)

Åtte mål på én formiddag, og den vaklevorne kjærligheten til middelmådige mesterskapskamper.

Mål i Lens: Fabian Schär scorer 1–0 mot Albania. Forskjellen mellom EM og norsk 6. divisjon er kanskje ikke så stor? Foto: Clive Mason/Getty Images
Annonse

Det var jo fotballfest, EM-fest, en måned med festfotball, tusenvis av minutter med ballmagi og verdensstjerner på skjermen. Avisene hadde skrevet om megafesten utallige ganger i ukene før. På mesterskapets første fulle dag, altså lørdag 11. juni, hadde jeg derfor ryddet unna alle gjøremål for å benke meg. Så oppdaget jeg EM-programmet: Albania-Sveits klokken tre. Wales-Slovakia klokken seks. Er det dette som er fotballfest anno 2016?

Foreuten festartiklene har mange fotballskribenter også luftet sin irritasjon over at EM er utvidet til 24 lag. Kamper som disse er grunnen. Hvorfor kunne ikke slikt blitt unnagjort allerede i kvalifiseringen? Men Uefa-pamper er som Fifa-pamper. De må vinne valg. Og det enkleste middelet er å utvide mesterskapene. Nasjonale forbundspresidenter sluker agnet igjen og igjen. Og her sitter vi og tvinges til å følge med på uinteressante kamper som dette.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse