Annonse
10:38 - 17. juni 2016

Det norske landslaget i forskning

John-Arne Røttingen (47) har ledet an i den globale kampen mot ebola og andre smittsomme sykdommer. Nå blir han ny direktør i Norges forskningsråd.

Tilretteleggeren: Forskningsrådets nye direktør, John-Arne Røttingen, forteller at arbeidet med global helse har preget hans syn på vitenskapen. Foto: Paal Audestad/NTB Scanpix
Annonse

– Jeg er opptatt av å få frem en slags landslagstenkning i norsk forskning. At det er Norge vi jobber for, og ikke Universitetet i Bergen, eller i Tromsø eller i Oslo. En slik kultur vil jeg gjerne dyrke frem, sier John-Arne Røttingen.

Denne uken ble det klart at han blir ny administrerende direktør i Norges forskningsråd, som årlig fordeler 8,5 milliarder kroner til forskning og utvikling.

Røttingen er utdannet lege og arbeider i dag som områdedirektør for smittevern, miljø og helse ved Folkehelseinstituttet. I tillegg har han bistillinger som professor i helsepolitikk ved Universitetet i Oslo og i global helse ved Harvard. Tidligere har han vært direktør for Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten og har hatt oppgaver for Verdens helseorganisasjon (WHO). Mest berømt er han for ha ledet det internasjonale arbeidet med å prøve ut Ebola-vaksinen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.