Annonse

Annonse

10:38 - 17. juni 2016

Det norske landslaget i forskning

John-Arne Røttingen (47) har ledet an i den globale kampen mot ebola og andre smittsomme sykdommer. Nå blir han ny direktør i Norges forskningsråd.

Tilretteleggeren: Forskningsrådets nye direktør, John-Arne Røttingen, forteller at arbeidet med global helse har preget hans syn på vitenskapen. Foto: Paal Audestad/NTB Scanpix

– Jeg er opptatt av å få frem en slags landslagstenkning i norsk forskning. At det er Norge vi jobber for, og ikke Universitetet i Bergen, eller i Tromsø eller i Oslo. En slik kultur vil jeg gjerne dyrke frem, sier John-Arne Røttingen.

Denne uken ble det klart at han blir ny administrerende direktør i Norges forskningsråd, som årlig fordeler 8,5 milliarder kroner til forskning og utvikling.

Røttingen er utdannet lege og arbeider i dag som områdedirektør for smittevern, miljø og helse ved Folkehelseinstituttet. I tillegg har han bistillinger som professor i helsepolitikk ved Universitetet i Oslo og i global helse ved Harvard. Tidligere har han vært direktør for Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten og har hatt oppgaver for Verdens helseorganisasjon (WHO). Mest berømt er han for ha ledet det internasjonale arbeidet med å prøve ut Ebola-vaksinen.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.

Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.

Mer fra Aktuelt