Annonse
00:00 - 01. juli 2016

Barbie-hest er ut, Barbie-bjørnedyr er inn

Foto: Jim Rodda
Annonse

Om du har 3D-printer, kan du nå lage et bjørnedyr til Barbien til ungen din. Fordi – vel, hvorfor ikke? Det er amerikaneren og kunstneren/programmereren Jim Rodda som har laget malen, den kan lastes ned fra hans hjemmeside Zheng3. Motivasjonen var delvis teknisk, forteller Rodda til Morgenbladet, det er visstnok vanskelig å 3D-printe leddyr. «Og er det noe bjørnedyr har, i tillegg til overlevelsesevne, så er det mange ledd», sier han. Men Barbies nye ganger er også del av et prosjekt Rodda har gående for å gjøre jenteleker mer badass. Tidligere har han laget maler for Barbie-rustning, -våpen og -hestestridsvogn. Ifølge Vice, som først omtalte nyheten, er vi nå på peak bjørnedyr. Det høres omtrent riktig ut.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Derfor undrer jeg meg over at han går til motangrep på meg.