Annonse
00:00 - 10. juni 2016

Aslak Bonde om E18

MDG tapte kampen mot E18, men vant kanskje noe større: retten til omkamp, skriver Aslak Bonde.

Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Vant eller tapte Miljøpartiet De Grønne (MDG) kampen om E18 vest for Oslo? Det har vært et av ukens stridstemaer etter at forhandlerne fra Oslo, Akershus og Statens vegvesen mandag formiddag la frem avtalen om en revidering av vei- og kollektivpakken for Oslo og omegn. Spørsmålet har fanget interessen til langt flere enn dem som blir berørt – sannsynligvis fordi forhandlingene ble sett på som den første store testen for MDG som styringsparti. Ville de stå beinhardt på valgkampens ultimative krav og forlate byrådet i Oslo, eller ville de bli som alle de andre etablerte partiene og kompromisse?

 

Svaret er nå gitt. MDGs største fylkesparti velger å skitne seg til med politiske kompromisser i stedet for å stå på utsiden med rene og ranke standpunkter. Det er all grunn til å tro at ledelsen i moderpartiet støtter beslutningen og at talspersonene Rasmus Hansson og Une Aina Bastholm er åpne for tilsvarende kompromissmaking i rikspolitikken.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse