00:00 - 20. mai 2016

Vinterdekk var suksess

Foto: Getty Images

Vintersykling er en het potet. Hvordan få det til? Det kommunale Sykkelprosjektet i Oslo testet denne vinteren fenomenet vinterdekk. Det viste seg å ha en usedvanlig sterk katalyserende effekt. Sykkelprosjektet delte ut piggdekk til hundre syklister som aldri før hadde syklet om vinteren, for å se hva som skjedde. Nå er undersøkelsen ferdig: 60 prosent syklet tre eller flere dager i uka, hele vinteren. 90 prosent vil sykle neste vinter også. Før kampanjen hadde bare 25 prosent vurdert vintersykling som alternativ. Én person lot sykkelen stå gjennom vinteren. Konklusjon: Piggdekk er et meget effektivt tiltak for å stimulere til mer vintersykling.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse