Annonse
00:00 - 20. mai 2016

Vinterdekk var suksess

Foto: Getty Images
Annonse

Vintersykling er en het potet. Hvordan få det til? Det kommunale Sykkelprosjektet i Oslo testet denne vinteren fenomenet vinterdekk. Det viste seg å ha en usedvanlig sterk katalyserende effekt. Sykkelprosjektet delte ut piggdekk til hundre syklister som aldri før hadde syklet om vinteren, for å se hva som skjedde. Nå er undersøkelsen ferdig: 60 prosent syklet tre eller flere dager i uka, hele vinteren. 90 prosent vil sykle neste vinter også. Før kampanjen hadde bare 25 prosent vurdert vintersykling som alternativ. Én person lot sykkelen stå gjennom vinteren. Konklusjon: Piggdekk er et meget effektivt tiltak for å stimulere til mer vintersykling.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse