Annonse
00:01 - 06. mai 2016

Pengene hoper seg opp på Humanistisk fakultet

Humanistisk fakultet i Oslo har fra 2013 fått 15 millioner kroner ekstra i året for å ivareta bredde og kvalitet, men har ikke klart å bruke pengene. Nå omdisponerer UiO-styret 60 millioner kroner for å bruke dem til oppussing.

Illustrasjon: Morgenbladet
Annonse

Våren 2012 presenterte ledelsen ved Humanistisk fakultet (HF) i Oslo et skrekkscenario for universitetsledelsen. De varslet om at HF uten større overføringer fra sentralt hold, snart ville være avmagret og fattig, med langt færre studietilbud og en dramatisk reduksjon i antallet vitenskapelig ansatte. Og de ble hørt: HFs budsjetter ble styrket med 15 millioner kroner i året fra og med 2013. I tillegg kom totalt 16 millioner i midlertidige omstillingsmidler.

Nå viser det seg at disse pengene ikke er blitt brukt – midlene er ikke blitt «satt i omløp», som det sto i sakspapirene til universitetsstyrets møte tirsdag denne uken. Det akkumulerte overskuddet – eller «mindreforbruket» – har i samme periode økt med 100 millioner kroner. Styret avgjorde derfor at 60 millioner kroner fra HFs pengebeholdning skal omdisponeres og brukes til å oppgradere Niels Treschows hus på Blindern.

– Rektor Ole Petter Ottersen, hva har skjedd?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse