Annonse
00:00 - 13. mai 2016

Oppdrag granskning

Det er for mye kriminalitet der ute til at politiet kan håndtere alt, sier Pål K. Lønseth i PWC.

Gransker: Tidligere statssekretær Pål K. Lønseth er blitt en slags privatetterforsker i PWC.
Annonse

«Arbeidet er utført av PWC Gransking. Rettslige vurderinger er gjort av advokat Pål K. Lønseth som ansvarlig partner.» Det er noe kjent ved navnet. Vi sitter på kafeen mellom Deloitte og PWC og blar i PWCs granskning av forsvarets salg av båter, det som endte med at en nigeriansk krigsherre fikk syv utrangerte norske marinefartøyer. Lønseth, ja. Under den rødgrønne regjeringen var han statssekretær i Justisdepartementet og den som ble hoggestabbe for «en streng og rettferdig» asylpolitikk. Nå er han leder for PWC Gransking, et av områdene de fire store har beveget seg inn på de seneste årene. Granskning, men også forebygging av korrupsjon og misligheter, er det Lønseth driver med.

– Rundt halvparten av mine folk er advokater, en firedel er revisorer, og en firedel har en miks av politi- eller etterretningstjenestebakgrunn, sier Lønseth.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse