Annonse
00:00 - 20. mai 2016

Genforskernes hemmelige liv

Forskere vil lage kunstig kopi av menneskets arvemateriale, men holder diskusjonen bak lukkede dører.

Annonse

10. mai møttes 150 forskere, advokater og entreprenører på Harvard University i USA for å diskutere et nytt prosjekt: Hvordan lage en laboratoriekopi av hele det menneskelige arvematerialet.

Prosjektet har fått navnet «HGP-Write», og målet skal være å lage et syntetisk menneskelig genom i en celle i løpet av ti år. Ut over det vet vi imidlertid lite om prosjektet, eller hva som ble diskutert på møtet. I invitasjonen fikk deltagerne nemlig beskjed om ikke å kontakte mediene eller tvitre fra seansen.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Bioingeniøren Drew Endy var invitert til møtet, men takket nei fordi det ikke ble holdt for åpne dører. Og i et essay i magasinet Cosmos kritiserer han og Laurie Zoloth, en professor i medisinsk etikk, nå både prosjektet og hemmeligholdet:

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse