00:00 - 20. mai 2016

Gebrokkent håp

– Å «miste barna til de norske», er skrekken for foreldrene til mange norskpakistanske jenter, sier Namra Saleem, forfatter av romanen med den gebrokne tittelen I morgen vi ler.

Ingen hykler: Menn med ekstreme holdninger har gjerne karisma og sjarm, men er typisk hyklerske, mener Namra Saleem. – De sier «bare Allah kan dømme» og «bare Allah kan tilgi», men så påtar de seg den gudsrollen selv.

– Jeg skal spørre for en kollega: Hva synes pakistanske kvinner om vanlige norske menn, som kjærestemateriale?

– Noen venninner av meg sier de aldri kunne vært sammen med en norsk mann. En sier rett ut at hun liker «brune gutter» best. Jeg kunne være åpen for begge deler, jeg, men må si det virker ganske utfordrende å gifte seg med en norskpakistansk mann, for man føler fort at man da gifter seg med hele familien hans.

– Et spørsmål til fra kollegaen. «Hva ser de på som sexy?», står det på lappen.

Annonse