Annonse
00:01 - 06. mai 2016

En tikkende bombe

I Nord-Kaukasus ulmer en konflikt som kan true president Vladimir Putin på hjemmebane.

I Tsjetsjenias hovedstad Grosjnyj demonstrerte innbyggere til støtte for republikkens president Ramzan Kadyrov, i januar. Lojaliteten til Putin svekker ledernes autoritet i den nordkaukasiske befolkningen. Foto: Anton Podgaiko/TASS/Getty Images
Annonse

Russland har de siste to årene tatt i bruk militærmakt utenfor landets grenser for å bekjempe det lederne i Kreml anser som trusler mot nasjonal sikkerhet. Men Russlands største sikkerhetspolitiske utfordring kan vise seg å komme innenfra.

Annekteringen av Krim og intervensjonen i Syria har økt oppslutningen om Putin i Russland. Men statens begrensede evne til å ta vare på egne borgere vil på sikt føre til intensivert konflikt langs ulike skillelinjer. I russisk Nord-Kaukasus er det allerede konflikt mellom staten og muslimske befolkningsgrupper. Den kan komme til å ende i en enda større voldelig konfrontasjon.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse