Annonse
00:00 - 20. mai 2016

Didaktikk, takk

Spansk er blitt morospråket for norske elever. Men det er ikke det største problemet med spanskundervisningen i norsk skole.

Annonse

Noe skjedde med spanskundervisningen i Norge i 2006?

– Spansk ble innført som et av andrespråkene i ungdomsskolen, ved siden av fransk og tysk, som følge av Kunnskapsløftet. Plutselig skulle elever lære spansk, og det ble stor etterspørsel etter spansklærere. Myndighetene svarte med lærertrening som var helt ulik fra sted til sted. Alt gikk så fort, og behovet var så pressende, at treningen lærerne fikk, ikke engang oppfylte minimumskrav. Min avhandling beviser at lærerne trenger mer etterutdanning.

Jeg satt ved siden av en solbrun ungdomsskolelærer på et fly sommeren 2006. Hun var på vei hjem fra Costa Rica, hvor hun var blitt sendt på to ukers kurs for å lære grunnleggende spansk. Var hun et offer for ny politikk?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse