00:00 - 20. mai 2016

Besatt av virkeligheten

Tv-serien Gomorra er en nihilistisk reklamefilm for organisert kriminalitet. Eller en serie som gir et viktig innblikk i en grotesk virkelighet mange foretrekker å lukke øynene for.

Mafiadrap: Ofrene for camorraens vold er mange. Fengslede mafiabosser har blitt erstattet av en yngre generasjon gangstere. De er ofte mer voldelige enn læremesterne sine. ⇥FOTO: NTB SCANPIX

Tirsdag formiddag i forrige uke: Operaen i Roma er full av journalister, skuespillere, regissører og tv-bransjefolk. Det er førpremiere på sesong 2 av Gomorra, italiensk tv-industris største eksportsuksess noensinne, basert på Roberto Savianos bok om den napolitanske mafiaen. På lerretet blir en kvinne kvalt av kjæresten, før hun brennes i sin egen bil for å skjule sporene etter ugjerningen. Hun var en trussel mot kjærestens planer om å nå toppen i mafiahierarkiet.

Tirsdag ettermiddag i forrige uke: En 41 år gammel kvinne blir funnet drept i en grøft i en forstad utenfor Napoli, skutt med to kuler hodet og en i brystet. Den 41 år gamle kvinnen var bare delvis tildekket av jord, og etterforskerne arbeider med en hypotese om at drapsmennene ble sett av noen da de forsøkte å skjule liket. Drapet kan ha vært en vendetta, en melding i en eskalerende kamp mellom ulike camorraklaner.

Annonse