Annonse
00:01 - 22. april 2016

Venstre + Frp = Ap?

Det blir oss eller kaos, sa Stoltenberg i 2005. Venstre og Frp lar Gahr Støre si det samme nå, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Denne helgen avslutter Fremskrittspartiet årets landsmøtesesong – i mye bedre stemning enn alle hadde trodd for et drøyt halvår siden. Oppgangen på meningsmålingene har stilnet nesten all regjeringskritikk. Partiet er også så stort at det er selvsagt for Frp-tillitsvalgte at de ikke kan la seg diktere til noe som helst av småpartiene i sentrum.

Det er akkurat det Trine Skei Grande ønsker å gjøre. I sin ledertale på forrige helgs Venstre-landsmøte gjentok hun sitt ønske om en regjering der Høyre skifter ut Frp med KrF, Venstre og kanskje Miljøpartiet De Grønne. Samtidig kom hun med så kraftig kritikk av Fremskrittspartiet at det er vanskelig å tenke seg at Venstre i fire nye år vil være et støtteparti for en blå-blå regjering.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse