00:01 - 22. april 2016

Sturla Haugsgjerd: Intense nasjoner

Bent Høie, du gjorde et tappert forsøk i FN, skriver Sturla Haugsgjerd.

Oslo 31. august. Jeg sitter på sengen i mitt lille krypinn på Stensløkka ressurssenter (Oslo Kommune Velferdsetaten) på Fagerborg og blar hvileløst nedover mac-en som jeg alltid gjør. Facebook, Twitter, vg.no. Kall gjerne dette en slags avhengighet, men i det minste er jeg rusfri. VG vil at jeg skal se en video i anledning verdens overdosedag: «Heroinavhengige Stephane mistet sin kjærlighet i overdose». Annette heter hun, sa jeg høyt til meg selv. Stephane og Annette og meg. Hvorfor de og ikke meg? Plutselig strømmet tankene på. Tankene ble til ideer. Ideene ble til ord, som igjen ble til et innlegg i VG med ingressen: «Det er veldig bra at Bent Høie bryr seg om oss rusavhengige på Verdens Overdosedag, men hva med årets 364 andre dager?»

 

200-og-noen dager, en haug med kronikker og et snart tosifret antall møter med nevnte helseminister Høie senere sitter jeg på et fly til New York med en lapp i lommen som sier at jeg som eneste brukerrepresentant (fra organisasjoner som godtar aktiv bruk blant sine medlemmer) fra Norge har adgang til det ærverdige FN-bygget langs Hudson River. Jeg skal observere den såkalte UNGASS-prosessen, der Mexico, Guatemala og Colombia krever endring i den globale narkotikapolitikken.

Annonse